Kategorier
Tälta

9mm stänger i Hilleberg Keron 3GT?

Sen cirka 15 år har vi haft ett Hilleberg Keron 3GT som tunneltält på bland annat fjällvandringar. Ett väldigt trevligt tält med gott om plats och trygghet i fjällväder. Enligt Hilleberg ska det väga 5kg komplett. Vårat väger 4,7kg.

Intressant tänkte jag då jag såg det. Av en helt annan anledning jämförde jag stängerna i mitt Hilleberg Soulo med stängerna i vårat Keron 3GT. Tyckte de var väldigt lika varandra. Så jag mätte dimensionerna och det visar sig att vårt Keron 3GT har 9mm stänger rakt igenom. Det skulle förklara varför vårat tält är “lätt”.

Enligt Hilleberg så ska Keron 3GT ha 10mm stänger. Undra om det är felplockat i produktion för vårt Keron 3GT eller om det i perioder förekommit Keron 3GT med olika stångdimensioner? Inte för att vi någonsin upplevt vårat Keron 3GT som klent.

Svar från Hilleberg

Jag mailade Hilleberg och frågade hur det var med stänger i Keron 3GT. Det visade sig att det över åren varierat vilken dimension som levererats med. Nu skickar de med 10mm till Keron 3GT men tidigare har de haft 9mm:s stänger.

Bifogat finns en fil som man kan se vilken typ av stänger Hilleberg använt sig och använder sig av. Vårat Hilleberg Keron 3GT har DAC Featherlite SL 9mm.

Identifikation av Hilleberg stänger