Kategorier
Utrustning

Byta glödstrumpa i Primus gaslampa

Hösten kryper inpå och mörkret likaså. Skymning kommer allt tidigare och mer tid tillbringas i tältet. Då är det härligt att ha en gaslampa redo. Gaslampan bjuder på både ljus, värme och stämning. Men man behöver kontrollera så att glödstrumpan är hel.

Jag öppnade min Primus Micron Lantern låda och lyfte ut gaslampan. I samma ögonblick som jag tog i lyktan så föll glödstrumpan ihop i ett vitt damm. Tur att jag gjorde det hemma istället för i tältet.

Det blev till att fara på Naturkompaniet och köpa en trepack med glödstrumpor. Drygt 50 kronor kostade det. Sen hem och montera glödstrumpan i lyktan. Vis av erfarenhet så brände jag av glödstrumpan utomhus. Har gjort det i ett tält en gång och det är ingen bra idé. Kolla in Primus instruktionsvideo nedan så ser ni hur man gör.

Nu är jag redo för mörkret och tälthänget.