Kategorier
Tälta Utrustning

Fäst tältet i stenar med remmar

Att tälta på klippor är sött och salt i samma tugga. Det är rent och snyggt och man kan hälla sig lätt. Men det är hårt och lite bökigt att fästa tältet.

I många år har vi fäst tältlinorna genom att helt enkelt lägga dem under stenar. Det funkar. Men ibland så kan det vara lurigt att hitta stenar som inte rör sig, för då är det lätt att linorna kommer loss.

Så såg jag en bild på Ivan Hedlunds hemsida. Han hade fäst linorna i remmar som han dragit fast på stenarna. Det har jag testat. Jag skaffade ett par vanliga packremmar på Biltema.

Det funkar riktigt bra måste jag säga: Lättare att hitta stenar som man kan använda och tältlinorna sitter stadigt i stenen. Och vill man flytta stenen för att få bättre vinkel på staglinorna, ja då följer hela paketet med i ett lyft.

2 svar på ”Fäst tältet i stenar med remmar”

Jag köpte 5-pack osorterade tältpåsar från Hilleberg för 100 kr på deras outlet, de är perfekta att lägga sten i när man tältar på berg,
hittar man ingen tillräckligt stor sten så kan man stoppa i flera små. De är även bra att sätta på tarpen för att trä över ett paddelblad om man vill ha paddeln som tarpstång.

Stängt för kommentering.