Fem saker jag gjorde på segelsemestern

Vecka 27 och 28 lastade vi segelbåten full med mat, prylar och familj. Styrde nosen norröver och besökte Höga Kusten. Fem saker som hände under veckorna och en del bilder.

Ankrade i Grisslans fiskeläge

Grisslan är ett fiskeläge i sundet mellan Vågön och Grisselön. Fiskeläget ligger i höjd med Örnsköldsvik, men ute i yttersta havsbandet. Vi har ankrat här tidigare men det var ett tag sedan. Kärt återseende.

Fångade sik i nät

På båten har vi oftast en uppblåsbar gummijolle. Vi har även med ett enkelt fiskenät. La nät en gång på turen och fångade en fin sik.

Sprang upp på Mjältön

Mjältön är Sveriges högsta ö. Den mäter 236 möh och den blir allt högre med gällande landhöjning. Med båt ligger man toppenfint i Baggviken, även kallat “Femöringen” av sin form. Tog en löptur med sonen upp på toppen. Spanade in utsikten över skärgården och konstaterade att jorden är rund.

Svor över kylskåpet

Vi har haft segelbåten i 15 år. Kylskåpet satt i när vi köpte båten. Hur länge det suttit i båten vet vi inte. Hur som…det gick sönder efter en vecka. Varma öl i båten är inte kul! En del ofina ord yttrades.

Hissade upp dottern i masten

På väg hem till Sundsvall sista dagen skulle vi hissa gennakerna. Lite slarv ledde till att gennakerfallet hamnade i toppen utan att gennakern följde med hela vägen. Med inspiration från Emil i Lönneberga (som skickade upp sin syster i flaggstången) så skickade vi upp dottern med båtsmansstol i masten för att plocka ner fallet. Spännande.

1 Comment

Comments are closed.