Gult eller svart

Sen ett par år är det regel på surfski-tävlingar i Sverige att man ska ha synliga färger på kläderna. Själv har jag paddlat i neongula tröjor.

Observera att slarv-Pellen inte har flytväst. Neongul Craft-tröja.

Nu har jag en liten diskussion med familjen om färg på kläder i samband med Havspaddlarnas Blå Band. Själv gillar jag mest att paddla i mörka kläder. Känner mig inte hemma i att se ut som en lysmask på sjön. Nackdelen är så klart att man syns dåligt för övriga sjöfarare.

Observera att slarv-Pellen inte har flytväst på den här bilden heller. Svart Craft-tröja.

Ska man dra synligheten till sin spets så borde man ju ha neongul keps, neongul tröja och måla paddelbladen neongula. Sen tror ju jag på att hålla mig undan andra sjöfarare så mycket som man kan.

3 Comments

En neongul keps har jag själv och huvudet sitter ju högst upp och syns bra. Vad man har för tröja spelar väl mindre roll för flytvästen sitter väl utanpå och döljer det mesta.
Det som sticker upp allra högst är ju paddelbladen så där rekommenderar jag breda band 5-10 cm med reflekterande färg. Själv har jag kontrasterande röda och gula band tvärs överbladet.

Tycker du ska satsa på finfärgat. Oraneg är synligt och grannt som tusan! Svart gör sig bäst i mörka källare och som sorgekläder! 🙂

Synliga färger skadar säkert inte. Men att hålla sig undan andra båtar är säkert ännu bättre. Händer ju att båtar betydligt större (och därmed synligare) än kanoter krockar, i fullt dagsljus och god sikt, för att förarna inte såg varandra. Inte vet jag vart folk tittar när de kör båt, men inte är det hur de kör.

Comments are closed.