Kategorier
Paddling Utrustning

Hiko Ramble paddeljacka

En längre tid har jag försökt att hitta en lämplig paddeljacka för kalla och/eller blöta väder. Utmaningen för mig är att jag lätt blir varm och ogillar den känslan. Kan Hiko Ramble vara något?

För ett par år sedan skaffade jag en “vanlig” paddeljacka från Artistic. En sån med tätning i hals, latexmuddar och dubbla kragar i midjan. En fin jacka som jag använt en del. Men för mig har det inte funkat bra: Har svettats och rent generellt så har den typen av jacka för mycket “flaggor och ballonger”. Så den jackan har gjort sitt.

Ifjol skaffade jag en lätt cykeljacka. En ren chansning. Tänkte att skulle den inte passa för kall och blöt turpaddling, så funkar den alltid som träningsjacka (löpning etc). Det visade sig att den jackan inte funkade som turpaddlingsjacka. Sömmarna läckte för mycket och handlederna lika så.

Tredje försöket blir nu Hiko Ramble paddeljacka. Det är en lätt paddeljacka i ett skalmaterial. Den är tunn, har neoprentätning i handlederna, saknar fickor, har huva, enkelresår i midjan och öppen hals utan tätning. Blir spännande att se hur den funkar. Köpte jackan hos Kajaktiv.