Kategorier
Tälta Video

Det där med tarp – Kan det vara något?

Är lite nyfiken på hur det skulle vara att ha en tarp som komplement till mitt Hilleberg Soulo. Är lockad av möjligheten att kunna bygga en liten extra “uteplats” som är takad.

Med jämna mellanrum kollar jag in filmer med tarpar. Och med jämna mellanrum känner jag på tarpar och tarpstänger. Men kan kan ta mig tusan inte bestämma mig. Är tarp nått att ha?!

I veckan var jag i Stockholm i jobbet. Passade på att kila förbi Addnature. Fingrade lite på MSR:s tarpstång 119-140cm. Den känns lagom lång.

Sen är en annan fråga hur stor tarp man ska ha. Jag är lite sugen på Hilleberg Tarp 5.

3 svar på ”Det där med tarp – Kan det vara något?”

Vi gillar Tarp, klart smidigt sätt att få lite xtra skydd till liten vikt. Vi har en Hilleberg 10, det tycker vi ger bra yta utanför tältet för oss. Funkar även för en mindre grupp, i alla fall om det regnar rakt uppifrån. Femman kan nog räcka för en men tror den ganska snabbt kan känns lite liten. Vi kör med Hillebergs tarpstänger när vi tar med stänger, ofta räcker det dock med träd och paddlar.

Det ser löjligt trevligt ut med tarp. Håller med om att 5:an kan vara lite. Men 10:an aningen stor för en person och enmanstält. Hur högt brukar ni ha stången typ?

jo, femman räcker kanske om det bara är till Soulo. Vi har nog ofta tarpstången på max höjd, rätt skönt med ståhöjd i ena änden när man ska gå in/ut. Senaste åren har vi använt tält med GT-absid en hel del då lämnar vi ofta(st) tarpen hemma då man har altan med tak inbyggt i tältet 🙂

Stängt för kommentering.