Jetboil Minimo – mitt nya friluftskök

Jag har sökt efter ett energieffektivt friluftskök. Fastnade till slut för Jetboil Minimo. Ett typiskt “vattenkokarkök” som är lätt, enkelt och energieffektivt.

Igår var jag ut på XXL och tänkte kika lite extra på köket. Ville klämma lite extra innan jag slog till. Av ett rent infall kollade jag priserna på nätet och då visade det sig att XXL hade en helgdeal just denna helg på köket: 999 SEK. Gjorde affär på studs.

Packade upp köket hemma och monterade ihop det. Köket är prydligt men känns lite ömtåligt. Återstår att se om det håller samman eller rasar i delar. Provade att koka lite vatten: Jädrar vad snabbt köket är!

Jetboil Minimo har ett stadigt fotstöd som man monterar på gasflaskan. Det har även en smidig pietzo-tändare som verkar fungera på varje försök.

Här är i alla fall lite bilder.

1 Comment

Känns ofta lite vekt när det ska bli lätt. Fast de funkar bra och är snabba, har använt Jetboil när de var lite nya. Även kört Primus variant en del och det var oxå helt ok. Möjligtvis känns MSR’s variant något rejälare. Några veckors utflykt håller det säkerligen för 🙂

Comments are closed.