Kategorier
Mat Utrustning

Koka gröt på Jetboil Minimo

Hur är det egentligen att laga mat på ett vattenkokarkök. Funkar det eller funkar det mest till att koka vatten på? Man undrar ju.

Har varit krasslig ett par dagar. Svintråkigt. Kände det redan då jag drog ut och övernattade i lördags. Men det är först sista dagarna som febern, huvudvärken och trista halsen tagit fart.

Efter att ha legat på soffan och tittat mig less på taket kände jag att jag måste hitta på något. Tog en Alvedon och en promenad, sen var det dags för middag. Inte så sugen på riktigt mat. Så jag tänkte: Varför inte prova koka gröt på mitt Jetboil Minimo, så får jag reda på hur det funkar.

Att koka vatten på Minimo har jag testat. Det funkar toppen. Att tillaga nån mat på Minimo har jag inte testat. Kastade ner 1 dl havregryn, 2 dl vatten och lite salt. Satt fyr på brännaren, lät det koka upp och slog sedan av. Sen fick det dra ett par minuter. Tjipptjopp så hade jag en schysst “kokegröt”. Hur lätt som helst, toppen.