Kategorier
Utrustning

Min Source Widepac läker i kopplingen mot slangen

Då jag paddlar använder jag en Source drickapåse för vatten under färd. Har påsen liggande bakom sitsen i sittbrunnen och en slang dragen upp genom kapellstruten. Det funkar toppen: Man kommer lätt åt att dricka och man har rejält med vatten för varma dagar.

Haken är att min blåsa har läckt i kopplingen mot slangen på slutet. Inte mycket, men så det stör. Blåsan i sig är det inget fel på, den håller i många år till, så det känns helt helt onödigt att köpa en ny. Har gått och klurat på hur jag ska kunna fixa läckaget. Har misstänkt att det är packningen i kopplingen som torkat.

Till slut kom jag på att testa att smörja in kopplingen på slangen med lite rapsolja. Hoppades att detta skulle funka och att packningen skulle bli mindre torr. Och det verkar faktiskt funka, än så länge håller det tätt. Håller tummarna!