Kategorier
Nyhet

Oväntat fin stund på Rödön

Vankade av och an hemma på förmiddagen. Mulet väder, kallt och regn utlovat. Kunde inte bestämma mig för vad jag skulle göra med den lediga dagen. Usch. Vandrade omkring som en osalig ande.

Till slut så lastade jag en kajak på taket och for mot Spikarna. Tog på mig kläder så kylan skulle stanna utanför kroppen. Paddlade Spikarna – Snöskäret – Storholmen – Snöskäret – Spikarna – Rödön runt – Spikarna. En tur på två timmar och tjugo minuter.

På vägen klev jag iland på Rödöns södra udde. Fina röda klippor vid vattenbrynet. Klättrade upp på en hylla och njöt av utsikten. Fick en helt oväntat skön stund med utsikt mot Brämön.

Väldigt mycket fåglar i skärgården. Av alla möjliga sorter. Och lite människor. Såg en båt på hela turen. Skönt med lugnet och tystnaden på havet.

Var tokhungrig då jag kom hem efter paddlingen. Hade inget fika med på turen. Slarvigt! Efter en snabb dusch drog jag i mig två koppar kaffe, en smörgås och tre portioner tunnpannkaka med sylt och grädde. Sen blev kroppen lugn och fin!