Samlar på mig kartor över kusten

Igår kom det ett paket på posten med kartor: Hade beställt kustkartor från Calazo

Sedan tidigare hade jag kustkartan över Höga Kusten och även kartan över norra Stockholms skärgård. Nu har jag alla tio stycken kustkartor. Det smidiga med Calazo:s kartor är att de är gjorda av Tyvek. TyvekKa är både vik- och vattentåligt och passar därför toppen för paddling.

Nu återstår kartor för resten av kusten. Har inte riktigt bestämt hur jag ska lösa det. Men det kommer 🙂

3 Comments

Jag sparade ner skärmdumpar från Eniros sjökort som pdf:er och printade ut A3:or i skala 1:100 000. Lite fuktkänsliga men funkade bra till de öppna kustpartierna. Ritade även ut en tänkt paddellinje vilket gjorde det lättare att följa vid sidbyten. Passa även på att kolla smala sund o passager, ev tältplatser osv, i hög upplösning och notera bredvid – kan vara svårt att komma ihåg annars.

Ingen dum idé. Ska testa. Har A4-pdf:er sjökort över hela kusten men för de öppna/raka partierna vore det toppen med 1:100 000 kartor i större format. Calazo-kartorna är en lyx jag unnade mig. Gillar de kartorna.

Comments are closed.