Kategorier
Skidåkning Tälta

Svansjön i all enkelhet

Fortsätter med mina små enkla äventyr. Det finns nått härligt med att inte krångla till det så väldigt. Bara en liten packning. Allt nära till, lite att ta tillfället i flykten och gör nått trevligt.

Efter en hel dags arbete i onsdags, packade jag skidpulkan med tält, sovsaker, kök, kläder och lite mat. Skidade mot kalfjället från stugan i Tänndalen. På 15 minuter var jag ovan trädgränsen.

Soligt och härligt väder med snö som yr om skidorna i vinden.

Det blåste rejält men var varmt i solen. Gick med lätta kläder och inte minst keps. Gled ner på Svansjön och följde den mot nordväst.

Härliga långa skuggor från ledkryssen på kalfjället.

Skidade i två timmar innan jag sökte en nattplats på en liten förhöjd hylla med utsikt. Slog läger. Lagade mat. Läste lite bok. Tog en kort promenad och fotade lite. Vid 21-tiden kröp jag till kojs och somnade snabbt. Sov som en prins till tidig morgon.

Tältplats för natten med utsikt.

Med den nya dagen var den soliga enkla skönhet borta, utbytt mot ett helt vitt och kontrastlöst fjäll. Tur att jag känner området väl för varken karta eller kompass fanns i packningen.

Vitt. Vitt. Och kontrastlöst.

Drog mig så säkert som möjligt till Svansjöliftarna och tog slalombacken ner. Ville inte chansa att gå bort mig på ett kontrastlöst och svårt kalfjäll. Landade hemma lagom till en andra frukost.

Enkel tur. Trevlig tur. Fina upplevelser. Nedan en enkel video från turen.