Kategorier
Utrustning

Testar Trangia Kittelstöd

Igår kom paketet med Trangia kittelstödet som jag beställt. Ett litet kul paket att hämta ut på ICA. Var så nyfiken på att testa hur prylen funkade att det fick bli ett fika på baksidan huset i solen.

Stödet ser lite spacigt ut i formen, kantigt med böjda hörn och ett kors över mitten. Man lägger det på Trangiakökets stöd och sen är det bara att ställa önskat kokkärl ovanpå. Jag ville kunna koka moccakaffe med min stora moccabryggare.

Att koka kaffe funkade utmärkt. Tog absolut kort tid och kaffet med tilltugg smakade så gott som man kan önska. Det läcker naturligtvis en del väme runt moccabryggaren, men det får man ta.

Det jag reagerar på är att formen på kittelstödet är lite dum. Den ser cool ut men kan halka av stöden i Trangiaköket. En mycket enklare konstruktion vore en cirkulär form på kittelstödet med ett kors i mitten. Det vore en enklare konstruktion som dessutom skulle ligga stadigare.

Kittelstödet får plats i kastrullerna då man packar ihop köket. Så det blir ingen extra sak som ligger löst och skramlar i packningen.