Kategorier
Skidåkning

Trasig snö i Tänndalen

Det blev ännu en helg i stugan i Tänndalen med familjen. Åkte upp på torsdag kväll och hem idag. Hade med skidor för både tur och träning, utifall att.

Regn på uppresan

Under resan från Sundsvall till Tänndalen var det riktigt kämpiga förhållanden. Regn, plusgrader och kall mark. Det var riktigt halt på vägarna. Nästan så man undrade hur det skulle se ut i snön uppe i fjällen.

Trasig snö

Hade gärna gått en skidtur på kalfjället under helgen och sprätt lite snö med stavarna. Men tänk det gick inte riktigt. Det frös till under natten mot fredag. Den fuktiga snön bildade en tunn frasig skare. Men skaren var inte hård nog att gå på, utan den brast och snön under bar inte heller. Tyvärr var skaren tuff nog att den satte stopp på glidet på skidan. Snön var som “trasig” på nått konstigt sätt. Helt enkelt för jobbigt för en avslappnad sväng på fjället på turskidor.

Fina förhållanden i längdspåren

Det fick bli lite träning i de pistade längdspåren istället. Och det är absolut inte tokigt det! Åkte skidor fredag, lördag och söndag. Och ville man så kunde man åka på de fina högfjällsspåren ovan Fjällnäs. Toppenfina spår som rekommenderas varmt!